Agoria Solar Team wint wereldkampioenschap!

Na 4 keer op rij te winnen werd hedenmorgen (17/10) het Vattenfall Solar Team uit Delft verslagen door het Belgische Agoria Solar Team uit Leuven.De winnaars 2019!

Nog nooit was de race zo spannend. Tot aan de vorige editie was de afstand tussen de diverse teams na 3 dagen racen enkele uren en was de voorlaatste dag de winnaar min of meer bekend. Dit jaar bedroeg de afstand tussen de teams soms nog maar enkele minuten. Het bleek maar weer eens dat niet alleen de techniek, maar ook het weer, tactiek en stressbestendigheid een grote rol spelen.

De uitgebrande auto van Delft

Delft had enkele minuten achterstand op het Team Twente en voerde de druk op. Een zandstorm blies het opgejaagde team Twente van de weg met onherstelbare schade tot gevolg. Een dag later werd Delft opgejaagd door team Leuven die een achterstand van 40 minuten terug hadden gebracht naar minder dan 8 minuten. Om Leuven voor te blijven werd het maximale van de auto gevraagd waardoor de auto van Delft helaas volledig uitbrandde.

3d Geprint scharnierdeel in de cockpit

Agoria Solar Team deed al voor de 8ste maal mee aan deze uitdagende race dwars door Australiƫ. Na ruim 1.5 jaar wordt het harde werken eindelijk beloond. Het Esma team uit Maasmechelen is dan ook zeer blij dat wij ook dit jaar diverse 3d geprinte metalen producten en gefreesde onderdelen konden leveren aan deze beloftevolle studenten van de KU-Leuven.

Gefreesde delen voor het "Zeilen" van de auto

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker