Voorstelling


Het verhaal van Esma start in 1978 in Nederlands Limburg met een slimme uitvinding. Emmanuël Spronck zag een vriend zwoegen met de zware zijkleppen van vrachtwagens waarmee hij bouwmaterialen vervoerde. Vanuit zijn technische en wiskundige achtergrond bedacht Spronck de balancering. Dit ingenieus mechanisch systeem maakt zware voorwerpen haast gewichtloos. Zijn vriend kon de kleppen voortaan met één vinger openen en sluiten. Het perfecte alternatief voor de contragewichten!

Vederlichte bediening


De balancering groeide al snel uit tot een absolute must in de carrosseriebouw voor het vederlicht bedienen van laadkleppen, tussenwanden en containerdeksels. In 1989 stapte zoon John mee in de zaak voor de verdere professionalisering van Esma en de uitbouw van het programma met draai- en freeswerk. Om die expansie op te vangen, kwam de firma in ‘93 naar Maasmechelen. Daar maakt de metaalbewerker vandaag nog steeds precisieproducten op maat van klanten over de hele wereld.

De oplossing voor elke technische uitdaging


Esma beschikt over een uitgebreid machinepark, moderne programmeersoftware en een hoogkwalitatieve 3D-printer. Met welk technisch probleem u ook kampt, Esma is perfect uitgerust om hier een antwoord op te bieden. Zo zijn alle recente productontwikkelingen oplossingen voor praktische problemen van klanten.

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker